Sunshower Health & Wellbeing

Wij zijn officieel dealer van Sunshower Health & Wellbeing. Maar wat houd dat in? Met Sunshower Health & Wellbeing maak je de positieve effecten van zonlicht onderdeel van jouw dagelijkse doucheritueel. Het energieke gevoel van de zon op je huid; dat is wat Sunshower® jou het hele jaar biedt. Zonlicht voedt je lichaam en zorgt ervoor dat jij je fitter, vitaler én energieker voelt. Dankzij ons verwarmend infrarood en laag gedoseerd UV-licht. 

Voel je geweldig

Zonlicht heeft een positief effect op je welzijn, je energieniveau en je slaapritme. Het resultaat: je voelt je vitaler en wordt uitgeruster wakker.

Verbeter je mobiliteit

Het verwarmende infrarood licht heeft een ontspannend effect. Bovendien verbetert het de bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Zo herstellen jouw pijnlijke spieren beter. 

Blijf gezond

UV-licht zorgt voor een natuurlijke aanmaak van vitamine D. En dat zorgt voor een efficiënter immuunsysteem en houdt bovendien je mentale gezondheid op peil. Zo word je fitter én zit je lekkerder in je vel.

Verwarmend infrarood

Ontspan je elke dag
Het verwarmende infrarood van Sunshower® van onze producten geeft een weldadig gevoel en warme ontspanning. De warmte van het infrarood dringt diep door in de huid en stimuleert de bloedsomloop. Deze versnelde stofwisseling zorgt ervoor dat spieren beter doorbloed zijn en dit maakt ze soepel. Hierdoor neemt ook de gewrichtspijn af. Deze aangename warmte zorgt voor optimale ontspanning.

Verlicht je stijve spieren
Spier- en gewrichtsaandoeningen zijn veel voorkomende klachten. Het verwarmende infrarood licht van Sunshower® dringt diep door in de huid heeft een ontspannend effect op je spieren. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de spierspanning en gewrichtspijn af. Met als resultaat een positieve uitwerking op reumatische klachten.

Versnel je herstel
Het verwarmende Infrarood dringt diep door in de huid waardoor het lichaam wordt opgewarmd van binnenuit. Dit stimuleert de stofwisseling in de spieren. Dit zorgt ervoor dat niet alleen worden afvalstoffen sneller worden afgevoerd, maar ook de voedings- en bouwstoffen kunnen makkelijker worden aangevoerd. Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen na een grote inspanning.

Laag gedoseerd UV-licht

Zorg voor je weerstand
Vitamine D speelt een centrale rol bij het reguleren van je immuunsysteem omdat het helpt bij het activeren én onderdrukken van je immuuncellen. Door het tegengaan van een vitamine D tekort wapen je jezelf daarmee tegen luchtweginfecties, griep en verkoudheid. Vitamine D verkrijg je voor 20% uit voeding en voor 80% uit UVB-licht. Of je genoeg vitamine D binnenkrijgt, wordt dus vooral bepaald door de hoeveelheid zonlicht die je tot je beschikking hebt.
Vanaf oktober t/m maart is de sterkte van de zon in Nederland te laag om via de huid vitamine D aan te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je met Sunshower® het hele jaar door je vitamine D op peil kunt houden.

Krijg een gezonde look
Het UV-licht van Sunshower® bestaat uit twee golflengtes, namelijk UVA en UVB.
Sunshower straalt 90% UVB-licht en 10% UVA-licht. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt pigment geproduceerd. Wanneer de huid buiten in contact komt met de zomerzon, zal dit pigment worden omgezet in een bruine kleur. Hierdoor krijgt je huid een gezonde teint en houdt je bovendien je zomerse teint langer vast.

Bescherm je huid
Sunshower® kan je helpen om de huid voor te bereiden op de zomerzon. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt er pigment geproduceerd. Hierdoor wordt de huid dikker, met als gevolg dat de UV-stralen minder diep de huid in kunnen dringen. Dit is een natuurlijk mechanisme van de huid om zich te beschermen tegen de zon. Een structurele lage dosis UVB-straling van Sunshower zet op een verantwoorde manier dit proces in gang. De huid is hierna gewend aan de zon, waardoor deze minder snel zal verbranden.

Verhoog je energie
Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal functioneert. Het voedt je lichaam en zorgt ervoor dat jij je fitter, vitaler én energieker voelt. Dat maakt het een onmisbare bron voor iedereen. Door daglicht maken we serotonine. De serotonine die je overdag maakt, wordt ’s avonds omgezet in het slaaphormoon melatonine. Hoe meer serotonine, hoe meer melatonine je kunt maken. Daarom slaap je dieper en beter na een dag met veel daglicht. Bij weinig daglicht in de winter kan Sunshower® jou helpen je energieniveau hoog te houden.